четвер, 06 вересня 2018 18:23

Дід Мороз і десятник МММ: хто хоче очолити бойовиків
5

За владу в невизнаній ДНР після вбивства Олександра Захарченка змагаються 5 кандидатів.

Конкурують за право контролювати фінансові потоки на окупованій Донеччині.

Telegram-канал "ДНР без купюр" опублікував список ймовірних претендентів на крісло голови республіки.

1. Павло Губарєв, 35 років. Український колабораціоніст з Росією, підприємець, громадський діяч; лідер терористичної організації "Народне ополчення Донбасу". Став відомим завдяки своїй участі у проросійських виступах у Донецькій області у березні 2014 року. Був проголошений "народним губернатором" Донецька. Нібито має три вищі освіти.

Мешканці Донецька розповідають, що до російської окупації працював 10 днів на рік – Дідом Морозом на новорічних ранках для дітей. Весь інший час за гроші ходив на різноманітні мітинги. Одружений, має двох синів і дочку.

Автор: Фото з відкритих джерел
  	Павло Губарєв, 35 років. Дід Мороз на дитячих новорічних ранках.
Павло Губарєв, 35 років. Дід Мороз на дитячих новорічних ранках.

2. Іван Приходько, 47 років. Окупаційний мер міста Горлівка. Уродженець Донецька. Колаборант. До 2014 року займався бізнесом та був заступником голови ради з питань діяльності виконавчих органів ради у Ворошилівському районі Донецька. Одружений, виховує двох дітей.

Автор: Фото з відкритих джерел
  Іван Приходько, 47 років. Окупаційний мер міста Горлівка
Іван Приходько, 47 років. Окупаційний мер міста Горлівка

3. Денис Пушилін, 37 років. З 2002 року працював у торговельній компанії "Солодке життя". Після появи фінансової піраміди "МММ-2011" став активним її учасником, розпочавши кар'єру в піраміді з посади десятника. Організатор проросійських мітингів в Донецьку в квітні 2014 року, заступник самопроголошеного губернатора Донеччини Павла Губарєва, самопроголошений спікер Донецької народної республіки. 18 липня, після втечі до Москви, зробив заяву про відставку.

Пушилін зараз один із останніх представників терористів на Мінських перемовинах. 31 січня 2015-го під час зустрічі у Мінську як представник ДНР та ЛНР погрожував українській стороні "відновленням повномасштабних бойових дій по всій лінії зіткнення". Росія робить на нього великі ставки. Одружений, має доньку.

Автор: Фото з відкритих джерел
  	Денис Пушилін, 37 років.  Був "десятником" фінансової піраміди «МММ-2011»
Денис Пушилін, 37 років. Був "десятником" фінансової піраміди «МММ-2011»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це моя зона!" - терорист Ходаковський зазіхає на Донбас

4. Олександр Ходаковський, 45 років. Колаборант, колишній командир спецпідрозділу СБУ "Альфа" в Донецькій області. Керівник "Патріотичних сил Донбасу", екс-голова так званої СБ ДНР. Очолював терористичне угруповання батальйон "Восток". Заявив про своє першочергове право керувати окупованою Донеччиною.

Автор: Фото з відкритих джерел
  	Олександр Ходаковський, 45 років. Колаборант, колишній командир спецпідрозділу СБУ «Альфа» в Донецькій області.
Олександр Ходаковський, 45 років. Колаборант, колишній командир спецпідрозділу СБУ «Альфа» в Донецькій області.

5. Дмитро Трапєзніков, 37 років. Уродженець Донецька. Вищу освіту отримав у Донецькій державній академії будівництва і архітектури в 2004 році. У 2005-му очолив офіційний фан-клуб донецького "Шахтаря", займався координацією роботи клубу з вболівальниками.

Зараз – так званий перший віце-прем'єр ДНР і виконуючий обов'язки голови.

Автор: Фото з відкритих джерел
  Дмитро Трапєзніков, 37 років. Очолював фан-клуб донецького ФК "Шахтар"
Дмитро Трапєзніков, 37 років. Очолював фан-клуб донецького ФК "Шахтар"

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що Кремль віддасть ДНР людині, яка не замішана у масштабних убивствах українців. Таким чином Путін намагається інтегрувати сепаратистські республіки до складу України на своїх умовах.

"За моїми припущеннями, Захарченка повинен був замінити якийсь "ботанік", як їх в народі називають. Це може бути якийсь директор шахти або заводу, економіст, вчитель, письменник - та хто завгодно, лише б руки не в крові. Але в будь-якому випадку його буде повністю контролювати Кремль і оточувати штатні співробітники ФСБ. Тому така заміна, якщо вона відбудеться, з моєї точки зору, дуже логічна. Таким чином Україну готують до нашого варіанту Придністров'я", - сказав Тука виданню "Факти".

У невизнаній ДНР назріває справжня війна за крісло голови республіки. Дмитра Трапенікова, який змінив убитого Олександра Захарченка, вважають "нелегітимним".

Зараз ви читаєте новину «Дід Мороз і десятник МММ: хто хоче очолити бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути