Ексклюзиви
вівторок, 02 травня 2023 06:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Десятки авіаційних та ракетних ударів завдала РФ по Україні: є жертви

Десятки авіаційних та ракетних ударів завдала РФ по Україні: є жертви
Імовірність завдання ворогом чергових ударів по всій території України залишається високою. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 1 травня, російські окупанти продовжили тероризувати Україну обстрілами.

Завдали 19 ракетних та 17 авіаційних ударів. Здійснив 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 2 травня.

"Є загиблі та поранені з-поміж мирного населення, серед них діти. Зруйновано та пошкоджено житлові багатоповерхівки, приватні житлові будинки, школи, лікарні, дитячі садочки та інша цивільна інфраструктура", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ з'явилася нова мета масованих атак по Україні – Гуменюк

У Генштабі наголосили, що ймовірність завдання ворогом ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

З 19 випущених ворогом ракет в ніч на 1 травня, 15 перехопили сили протиповітряної оборони. Це крилаті ракети типу Х-101 та Х-555, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Жодна з ракет РФ не долетіла до цілі у Києві. Їх та дрони знищили в небі над столицею, повідомив начальник міської військової адміністрації Сергій Попко.

Відомо про "прильоти" у Павлограді на Дніпропетровщині. Там десятки постраждалих людей і масштабні руйнування. Також було влучання на Житомирщині.

Зараз ви читаєте новину «Десятки авіаційних та ракетних ударів завдала РФ по Україні: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути