субота, 21 травня 2022 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

"Депортація цивільних": показали перше відео примусового вивезення людей з Маріуполя

"Депортація цивільних": показали перше відео примусового вивезення людей з Маріуполя
З Маріуполя насильно вивозять українців в ОРДЛО або РФ. Перед цим люди проходять жахи "фільтрації". Фото: скріншот з відео

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко показав, як депортують українців зі знищеного та заблокованого Росією міста на Донеччині.

Відео так званої евакуації оприлюднив у Telegram 21 травня.

"Вперше можемо побачити, як відбувається депортація. 21 сторіччя. Центр Європи. Депортація цивільних. Сюрреалізм перетворився на реальність в Маріуполі", - прокоментував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фільтраційних таборах Маріуполя перебувають тисячі людей – їх не випускають п'ять тижнів

За його інформацією, події на відео відбуваються в районі Метро. Російські окупанти подали туди автобуси і оголосили про" евакуацію".

"При посадці вже повідомляють, що автобус везе в Безіменне Новоазовського району і потім на Росію. Російські військові та "офіційні волонтери" блокують будь-які спроби покинути місце та відмовитись від "евакуації", - додав Андрющенко.

20 травня з Маріуполя до фільтраційного табору в Безіменне Кальміуського району в ОРДО депортували 416 маріупольців. Серед них 46 дітей. Звідти після фільтрації вивезли в Росію 512 людей.

У Маріуполі основний контроль здійснюють "волонтери" з Росії від імені окупаційного корпусу. Вони відповідають за роздавання гуманітарної допомоги та проведення фільтраційних процедур.

Зараз ви читаєте новину «"Депортація цивільних": показали перше відео примусового вивезення людей з Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути