Ексклюзиви
понеділок, 30 січня 2023 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Деокупація Луганщини ЗСУ – Гайдай розказав про ситуацію в регіоні

Деокупація Луганщини ЗСУ – Гайдай розказав про ситуацію в регіоні
Загарбники змушують підприємства, які залишаються працювати на захоплених територіях, перереєстровуватися в РФ. Фото: ЛОВА

Окупанти на тимчасово захопленій Луганщині виганяють людей з будинків, не надаючи їм житла на заміну. Це відбувається у прифронтових населених пунктах. У спорожнілі оселі заселяють військових Російської Федерації.

Про деокупацію регіону 30 січня розказав глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Не кожен житель області зараз має можливість евакуюватися за 300 євро через територію РФ, тому вони переселяються вглиб Луганщини. Ставлення до людей з російськими паспортами, виданими на окупованій території, у Росії вкрай негативне. Водночас загарбники змушують підприємства, які залишаються працювати на захоплених територіях, перереєстровуватися в РФ, залишаючи Луганщину без податків", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай розказав про нове свавілля окупантів на Луганщині

Наша авіація протягом доби завдала удару по зенітно-ракетному комплексу ворога та двох ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили дві радіолокаційних станції, склад боєприпасів та один інший важливий об'єкт противника.

Зараз ви читаєте новину «Деокупація Луганщини ЗСУ – Гайдай розказав про ситуацію в регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути