четвер, 12 травня 2022 10:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Денисенко назвав найкритичніші точки на фронті

Денисенко назвав найкритичніші точки на фронті
В МВС назвали дві найкритичніші точки на фронті. Фото: t.me/polkazov

В Україні наразі є дві найкритичніші точки на фронті - це Маріуполь і Луганський напрямок.

Маріуполь - це особисте питання президента Росії Володимира Путіна, заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко 12 травня в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Є дві найскладніші точки - місто Маріуполь, саме Азовсталь, і Луганський напрямок. Українська влада робить все від себе залежне. Але поки що все впирається в особисту позицію Путіна і від його рішення залежить все, що буде далі відбуватись в місті Маріуполь. Найбільші обстріли на Луганщині відбуваються в районі Рубіжного та Сіверськодонецька. Також росіяни пробують сконцентруватись на Ізюмському напрямку. Вони перекидують додаткові сили і на Луганщину і на Донеччину - живу силу і техніку", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбиту ЗСУ переправу росіян через Сіверський Донець показали із супутника

Українські війська відкинули росіян від Харкова на півночі та в деяких місцях наблизились до державного кордону.

"Частина російських військ із Харківщини перекидається на Донбас. На одному з напрямків росіяни підтягнули до 300 одиниць техніки", - додав Денисенко.

9 травня в Рубіжному й Білогорівці на Луганщині "тривали вирішальні бої" за трасу Лисичанськ - Бахмут. Днем раніше ворогу вдалося збудувати понтонну переправу через річку Сіверський Донець. Нею окупанти перекидали техніку на інший берег.

Пізніше стало відомо, що переправу розгромили українські захисники. Забрати "дорогу життя" російським терористам поки що не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Денисенко назвав найкритичніші точки на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути