Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2023 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому росіяни хочуть захопити Мар'їнку: експерт пояснив

Чому росіяни хочуть захопити Мар'їнку: експерт пояснив
Росіяни прагнуть реалізувати політичні цілі війни. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти хочуть вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Тому вони зосередили свої зусилля на майже повністю зруйнованому місті Мар'їнка. Військовий аналітик, полковник запасу ЗСУ Петро Черник сказав про це в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Стратегічної мети ліквідувати українську державність не опанували, тому треба осягати завдання мінімум. До речі, казус беллі, тобто привід до війни з боку РФ якраз і був визнання ЛНД та ДНР незалежними республіками, а потім включення їх у склад Російської Федерації. Абсолютно все логічно з їхнього боку. Мар'їнка, Авдіївка, Бахмут - це стратегічні ворота до адміністративних кордонів Донецької і Луганської областей. Цар віддав наказ брати за будь-яку ціну, тому будуть робити усе можливе, щоб це сталося. Чи станеться, покаже час", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Великої Британії назвало втрати армії РФ з початку війни

Росіянам важливо досягти політичного сенсу війни, вийти на адміністративні кордони. Мар'їнка була опорним пунктом, який укріплявся понад дев'ять років.

"Він доволі міцно укріплений з нашого боку. Беруть його, то далі буде відповідно мета виходу вже на згадані кордони областей", - пояснив Черник.

Експерт вказав, що у діях окупантів є логіка. Вони не змогли реалізувати максимум, бо Україна втрималась. А мінімум вони мусять реалізовувати.

"За їхньою логікою історичної ретроспективи - досягаємо і заморожуємо, бо саме так вони мислять. Умовно кажучи, припустимо, що вони вийшли на адміністративні кордони всіх чотирьох областей. А потім заявляють на весь світ, що закінчили свою спеціальну операцію. І це українці не хочуть закінчувати війну", - сказав Черник.

Росіяни поступово просуваються через руїни Мар'їнки Донецької області.

Ворог уже, ймовірно, контролює більшу частину забудованої території міста, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Чому росіяни хочуть захопити Мар'їнку: експерт пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути