субота, 26 серпня 2017 14:32

Чому миротворців ООН досі немає на Донбасі - екс-секретар Ради Нацбезпеки

Чому миротворців ООН досі немає на Донбасі - екс-секретар Ради Нацбезпеки
"Дуже проблематичним є припущення про те, що головним завданням Місії буде забезпечення виборів на окупованій території", - Марчук.

Представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи по Донбасу Євген Марчук заявив, що для введення на територію України миротворчої місії ООН необхідно виконати ряд умов і враховувати чимало нюансів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, в першу чергу, запрошення іноземних військових підрозділів зі зброєю на територію України можливе лише за згодою Верховної Ради.

"Обов'язково потрібна згода сторін. Для нас ОРДЛО не є стороною. Для нас стороною є Росія, як країна агресор. Чи погодиться Росія бути стороною конфлікту та ще в рішенні ООН? Не думаю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рішенням Порошенка призначити Медведчука у ТКГ стоїть холодний розрахунок - Марчук

Крім того, найімовірніше, голосування в Радбезі ООН Росія заблокує.

"Припустимо, що всі ці проблеми вирішені позитивно для України. Тоді Радбез ООН формує передову групу фахівців, яка виїжджає на місце і дуже детально вивчає поле своєї майбутньої діяльності", - заявив Марчук.

Після врегулювання всіх питань Радбез звертається до країн членів ООН, які мають досвід миротворчої діяльності, з проханням виділити певну кількість військовослужбовців для цієї місії з командиром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську владу в ОРДЛО чекає море негативних сюрпризів - Марчук

При цьому Марчук зазначає, що якщо Росія і погодиться на цю миротворчу місію, то вона захоче не тільки включити її контингент до складу місії, але і ввести свого представника до складу командування.

Зараз ви читаєте новину «Чому миротворців ООН досі немає на Донбасі - екс-секретар Ради Нацбезпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути