неділя, 25 березня 2018 14:00

Члени місії ОБСЄ тікали від обстрілів на Донбасі

Члени місії ОБСЄ тікали від обстрілів на Донбасі
Обстріл членів місії ОБСЄ стався в селі Пікузи на Донеччині, яке контролюють бойовики ДНР. Фото: Фокус.ua

Група спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапила під обстріл на Донбасі. Через це були змушені покинути спостережний район на непідконтрольінй Україні території. Інцидент стався в районі села Пікузи Волновахського району на Донеччині.
Про це повідомляє офіційний сайт місії ОБСЄ.

Пікузи знаходяться в буферній зоні під фактичним контролем так званої ДНР.


"Перебуваючи в населеному пункті Пікузи (кол. Комінтернівське, непідконтрольне уряду, 23 км на північний схід від Маріуполя), спостерігачі чули шестихвилинний епізод численних перехресних пострілів зі стрілецької зброї в 300-500 метрах на північний захід і захід. Вони за їхньою оцінкою, проводилися з не менше ніж 10 автоматів невстановленого типу", - йдеться в щоденному звіті СММ ОБСЄ за 23 березня.

Протягом зазначеного періоду патрульні СММ ОБСЄ чули звуки попадання, за оцінкою, двох куль, які зрикошетили в 5-10 метрах на північ від їх позиції. Спостерігачі покинули цей район негайно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики посилили обстріли українських позицій

Мандат місії ОБСЄ на Донбасі продовжили до 2019 року. Україна наполягає, що спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повинні мати повний і безперешкодний доступ до всієї території України, включно із Кримом і Севастополем.
СММ ОБСЄ є неозброєною цивільною місією. Вона регулярно готує звіти про ситуацію на сході країни, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі. Місія розпочала свою роботу 29 липня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Члени місії ОБСЄ тікали від обстрілів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути