середа, 25 травня 2022 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Цілять у бомбосховища: у Сіверськодонецьку росіяни вбили шістьох людей
5

Упродовж 24 травня російські окупанти у Сіверськодонецьку на Луганщині вбили шістьох осіб, щонайменше вісьмох поранили. Одній жінці довелося ампутувати ногу.

Більшість поранених виявляють поблизу бомбосховищ, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram.

"Росіяни б'ють по скупченню людей. Вони знають, що на сєвєродонецькому "Азоті" облаштовані бомбосховища, і спрямовують снаряди саме туди. Вчора вони вбили там чотирьох місцевих жителів, ще трьох госпіталізовано. Останніми днями, коли житловий масив обстрілюють безперервно, дістатися до місця загибелі людини вкрай складно", - написав Гайдай.

Фото: t.me/luhanskaVTSA

Ворогу також відомо, в яких школах є укриття. Туди теж б'ють невипадково, наголосив він.

"Поблизу одного з навчальних закладів 24 травня поранено жінку. Цю інформацію окупант збирає, використовуючи безпілотники. Також надходять дані від навідників. Тож, будьте уважними – зрадники можуть бути серед вас. Нібито ховатись від обстрілів і отримувати разом з усіма гуманітарну допомогу, але при цьому допомагати ворогу", - попередив голова ОВА. ️

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог наступає на Луганщині по всіх напрямках одночасно - Гайдай

Кількість пошкодженого ворогом 24 травня житла в регіоні "порахувати важко":

"Зруйновані два будинки в Сіверськодонецьку. По чотири – в Новодружеську, Врубівці та Комишувасі, по три – у Золотому та Тошківці, по два – в Катеринівці та Нирковому, один – в Гірському".

Станом на 8:00 25 травня окупанти за підтримки артилерії вели наступ на Сіверськодонецьк. Місто тримає оборону, додав Гайдай.

Російські окупанти направляють у Луганську область велику кількість живої сили, артилерії та авіації для боїв з українськими військовими. Зокрема, росіяни стягують необхідні ресурси від Ізюма, Харкова, Донецька та Запоріжжя, повідомив американський Інститут вивчення війни.

Ворог намагатиметься одночасно оточити кілька невеликих осередків українських сил в Донецькій і Луганській областях.

Зараз ви читаєте новину «Цілять у бомбосховища: у Сіверськодонецьку росіяни вбили шістьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути