Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2017 15:53

Через вікно виливаємо помиї - показали фото гуртожитку окупованої Макіївки
9

Жителі окупованої Макіївки розповіли, як їм доводиться виживати в гуртожитку без стабільного водопостачання, опалення та із забитою каналізацією.

Мешканці розповідають, що за останній час у гуртожитку замінили лише скло. Про це інформують "Донецькі новини".

За словами мешканки гуртожитку, в частині будівлі води може не бути зовсім, в гуртожитку немає навіть душа і протікає дах.

"Раніше була котельня, але її розбомбили. Опалюємо самі, обігрівачами. Церква, яка нам допомагає, поставила двері залізні, щоб не лазили сюди бомжі і всякий набрід. Допомогли, коли прорвало каналізацію в підвалі, допомогли поміняти труби. Вода йде вранці і увечері, ну, а взимку, якщо замерзне, то, звичайно, її немає. Гарячої води немає, і газу - немає, у нас електрика. Готуємо на грубці. Зараз навіть в туалет страшно ходити. По коридору ходять, а хто ходить - невідомо. Гуртожиток не охороняється. Раніше хоч якось чергові сиділи цілодобово. А зараз... Каналізація тече, щитові всі горілі", - говорить жінка, яка працює санітаркою у міській лікарні. У неї двоє дітей.

За словами мешканки гуртожитку, отримати інше житло вона не може довгі роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аж сльози навернулися" - терористи думають, що Путін їх визнав

Вона зауважила, що після обстрілу, "місцева влада" засклила в гуртожитку вікна і навіть пообіцяла зробити каналізацію.

"Це ж гуртожиток не придатний для життя. Знімати щось? Зарплата 4 тис. руб. (1780 грн за курсом "центрального республіканського банку" ДНР). Як на неї прожити з сім'єю?", - скаржиться жінка.

Інша мешканка розповіла, що переїхала зі Слов'янська після навчання в інтернаті для дітей з вадами зору. Зараз жінка працює у пологовому будинку.

"У мене дівчинка, в грудні їй буде 5 років. Зарплата 2,5-3 тис. руб. (1110-1330 грн), Отримую, як мати-одиначка ще 1 тис. руб (444 грн). Так і живу. Зверталася в ЖЕК - нікому нічого не треба. У нас забиті туалети, ми через вікно виливаємо помиї, бо немає куди лити, вода замерзне скоро, холодно", - розповідає жінка.

Церква  поставила двері залізні, щоб не лазили сюди бомжі і всякий набрід.
Фото: Донецькі новини
Це ж гуртожиток не придатний для життя.
Після обстрілу,«місцева влада» засклили в гуртожитку вікна і навіть пообіцяли зробити каналізацію.
Гарячої води немає, і газу — немає.
Гуртожиток не охороняється.

Жителі окупованого російськими найманцями Донецька скаржаться на умови життя у псевдореспубліці. Треба будувати паркан і не пускати нас "за поребрик" - житель Донецька.

Зараз ви читаєте новину «Через вікно виливаємо помиї - показали фото гуртожитку окупованої Макіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути