Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2018 10:32

"Через 14 днів вони підуть" - командир розповів, як готувалися до війни

"Через 14 днів вони підуть" - командир розповів, як готувалися до війни
Українські бійці на позиціях у червні 2014. Їм говорили, що додому повернуться за 2 тижні

Першим мобілізованим бійцям навесні 2014 року командири говорили, що через 2 тижні відпустять додому.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів Андрій Шейко, командир 8-ї батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону 27-ї окремої реактивної артилерійської бригади.

"Перший тиждень у нас пройшов у такому стресовому, шоковому стані. Ми вже почали розуміти, що за день-два ситуація, яка склалася в країні, не завершиться. Офіцери почали усвідомлювати, що треба готуватися до чогось серйозного. І ми почали готуватися, як могли. Потім оголосили першу хвилю мобілізації. Тоді у мене по військовому штату в батареї опинилося 93 людини. Хтось із них строкову службу проходив ще при Радянському Союзі, хтось - вже в українській армії, де не було пального, не було нічого... Їм усім обіцяли в військкоматах, що вони всього на два тижні приходять на злагодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін дуже хотів би захопити Маріуполь. На окупованих територіях красти вже нічого - боєць УДА "Душман"

Тоді багато конфліктних ситуацій виникало. До моменту приходу мобілізованих ми вже привели в порядок машини, нас вже забезпечили пальним. Треба було проводити злагодження з усім особовим складом, за що ми негайно і взялися. Але навіть ми, офіцери, самі не розуміли, чи дійсно вони прийшли на два тижні або на довше. то який сенс мені в них щось вкладати, розпинатися перед ними, якщо через 14 днів вони підуть", - розповів командир.

Додав, що за місяць до окупації росіянами Криму українським артилеристам видали паливо, якого роками не було в їхньому розпорядженні.Також вони отримали вказівку перевірити на боєздатність всю техніку, хоча до цього її не вивозили з ангарів роками.

Зараз ви читаєте новину «"Через 14 днів вони підуть" - командир розповів, як готувалися до війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути