понеділок, 22 травня 2017 12:05

"Чекаємо наказу про наступ" - боєць про ситуацію біля Донецького аеропорту

"Чекаємо наказу про наступ" - боєць про ситуацію біля Донецького аеропорту
Зруйнована внаслідок бойових дій церква в Пісках на Донеччині. Боєць-десантник на позивний "Картур" стоїть на одній з позицій у Пісках. Він розповів про ситуацію на передовій. Фото: Ліга

21 травня речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник заявив про посилення боїв поблизу Донецького аеропорту. Найближчим населеним пунктом до ДАПу є село Піски.

Боєць-десантник на позивний "Картур" стоїть на одній з позицій у Пісках. Він розповів Gazeta.ua про ситуацію на передовій.

"Тиждень тому сепари лізли до нас. Для чого вони йдуть на смерть - не розумію. Щоб захопити Піски, мало групи з 20 людей. Розвідка - ні. Бо їхні безпілотники все непогано розвідують. Наші теж. Сепарські позиції вбік села Спартака і довкола аеропорту оснащені камерами. Їм не треба сидіти в засадах. Якщо ми необережно підлізаємо і потрапляємо в поле роботи камер, то шансів вижити мало. Вони просто відпрацьовують по тому периметру, де помітили бійця", - розповідає десантник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долина смерті: з'явилися нові фото зруйнованого ДАПу

"Три останні дні все, як завжди. Снайпер працював. Пострілюють. Найбільше чути Авдіївку. Там на "промці" постійна бійня. У нас є кому тримати позиції. Більшість побратимів - профі. Вже не перший рік на війні. Ми добре обороняємо. Коли сепари нагліють - насипаємо. Я зараз стою за кілька кілометрів від Донецька. Чекаємо наказу про наступ. Шанси посунути їх до "Рашки" є", - додав боєць "Картур".

За минулу добу зафіксували 48 фактів використання бойовиками зброї. Два військовослужбовці ЗС України отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «"Чекаємо наказу про наступ" - боєць про ситуацію біля Донецького аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути