середа, 18 вересня 2019 17:46

"Це не відступ" – міністр оборони про розведення військ на Донбасі

"Це не відступ" – міністр оборони про розведення військ на Донбасі
Міністр оборони міністр оборони України Андрій Загороднюк розповів про розведення військ на Донбасі / фото: 24news

Розведення військ на Донбасі буде відбуватися не одразу по всій лінії розмежування, а ділянками.

Визначальним для української сторони буде те, щоб розведення сил відбувалося з обох боків лінії розмежування, розповів міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Це не відступ, а розведення. По-перше, воно не буде розводитися одночасно всюди. Це буде ділянками. І буде нагляд за тим, щоб це робилося з обох боків. І це абсолютно критично. Тобто це не відступ абсолютно", – сказав він.

Генеральний штаб наразі працює над планом розведення, який має врахувати всі ризики. Він додав, що згодом цей план буде представлено.

"І звичайно, щодо кожної з цих ділянок буде йти підготовка, буде йти пояснення, буде йти проробляння всіх технічних питань, логістичних питань, питань безпеки і так далі... Це має бути зроблено технічно правильно, тому що є вже позиції, є вже ціла система укріплень, яка вибудована. Ми говорили з військовими, і з Генштабом, ніхто не буде робити цього без підготовки. Це, звичайно, буде пророблено правильно для того, щоб уникнути надмірних ризиків при розведенні. Звичайно ми будемо слідкувати за тим, щоб та сторона також це робила", – зазначив міністр оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристайко дав згоду на "формулу Штайнмаєра": подробиці

Військові, з якими це питання обговорювали, сприймають його частиною стратегії.

"Ті, з ким ми спілкувалися, ставляться до цього, як до стратегії, яка є. По-перше, це питання їхньої безпеки також. Тому що, якщо буде розведено, то розведено за тими правилами та відслідковано, то відстань збільшиться. Звичайно, це знизить багато ризиків", – сказав він.

Командувач Об'єднаних сил Володимир Кравченко заявив про проведення підготовчих заходів із відведення військ уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Це не відступ" – міністр оборони про розведення військ на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути