Ексклюзиви
середа, 31 січня 2018 09:20

Приватна розвідка США повідомила про нові домовленості з Кремлем по Донбасу - ЗМІ

Приватна розвідка США повідомила про нові домовленості з Кремлем по Донбасу - ЗМІ
Приватна розвідка США: Росія не піде на поступки по Донбасу до виборів. Фото: Антикор

Росія не збирається залишати свої позиції на сході України, але допуск миротворців ООН на лінію фронту може продемонструвати співробітництво із Заходом, залишивши при цьому відкритою можливість для Москви згодом заморозити процес, якщо і коли вона вважатиме за потрібне.

Про це повідомляє сайт "Апостроф", посилаючись на матеріали приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

Кремль зараз не припинить своєї військової присутності в окупованих районах сходу України.

"Поетапний підхід (прив'язаний до реалізації політичних пунктів Мінських угод), якщо він буде реалізований, буде значним відходом від позицій США та Росії з питання миротворців на Донбасі, які були досі.

Після того, як президент РФ Володимир Путін вперше заявив про відкритість ідеї миротворчої місії ООН у вересні минулого року, Кремль наполягав, що така місія повинна бути обмежена лінією розмежування між українськими військами та бойовиками. Зі свого боку, Штати й Україна наполягали на тому, щоб місія з підтримки миру була розгорнута по всьому Донбасу, зокрема на кордоні між окупованими територіями і Росією, через який росіяни регулярно постачають зброю і живу силу. Поетапний підхід, як передбачається, забезпечить компроміс між цими двома баченнями", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що деталі нової пропозиції Вашингтона поки не відомі. Але наголошується, що Кремль дасть відповідь після виборів у Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали втрати Росії у війні на Донбасі

"Однак післявиборчий період в Росії може відкрити більше можливостей для переговорів, тим більше, що Москва стикається з можливістю розширення санкцій проти неї. Кремль може пройти довгий шлях до більш конструктивного підходу до вирішення конфлікту в Україні, щоб уникнути масштабного розширення санкцій", - повідомляється.

Обмін полоненими українцями і бойовиками Донбасу Росія сприймає тільки як козир у перемовинах із Заходом та Україною. Саме з цією метою РФ може використати Віктора Агеєва - російського війського, якого впіймали та засудили в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Приватна розвідка США повідомила про нові домовленості з Кремлем по Донбасу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути