Ексклюзиви
субота, 21 вересня 2024 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"Б'ють власні рекорди": ветеран розповів про величезні втрати РФ на фронті

"Б'ють власні рекорди": ветеран розповів про величезні втрати РФ на фронті
Екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий розповів про втрати РФ на фронті. Фото: uatv.ua

На Покровсько-Курахівському напрямку фронту росіяни нині б'ють власні рекорди за втратами.

За кількістю знищених окупантів та ворожої техніки цей наступ РФ "майже безпрецедентний". Про це в ефірі Radio NV сказав ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий.

За його словами, нинішній російський наступ дуже показовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог скинув понад сотню КАБів: Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту

"Оце вже точно, що "ми за ціною не постоїмо". Вони ще більше втрачали під час боїв, наприклад, в Бахмуті, але саме коли вже йшли вуличні бої в середині міста. Вони не просто продовжують наступати на Покровсько-Курахівському напрямку. Вони продовжують наступати з безпрецедентною кількістю втрат. Вони витрачають людей, навіть по їхніх мірках, абсолютно не раціонально", - зазначив Дикий.

Він підкреслив, що російські втрати у війні проти України жодна адекватна армія світу "навіть не розглядала б як варіант".

"Вони платять за кожен погонний метр покровського напрямку буквально ротами", - сказав ветеран.

На його думку, таким чином росіяни намагаються створити враження, що у них ніколи не закінчиться "гарматне м'ясо". Насправді ж, готовність йти на такі втрати може означати протилежне.

"У них все закінчується, і в них залишилось мало часу до того, коли їхня армія, як мінімум, втратить здатність будь-де наступати, а як максимум - доволі скоро почне втрачати здатність і оборонятися. Вони це бачать, вони це розуміють, і тому вони пішли ва-банк. Вони поставили собі завдання за цю осінь нас дотиснути до заморозки конфлікту. До цього самого перемир'я, яке для них є настільки, на мою думку, життєво необхідним, як той ковток повітря. Їм треба перерва, а для нас навпаки - вона несе смертельні ризики і загрози", - додав Дикий.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 21 вересня склали 640 920 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1440 загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила 21 танк, 38 бойових броньованих машин та 58 артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «"Б'ють власні рекорди": ветеран розповів про величезні втрати РФ на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути