вівторок, 05 липня 2022 09:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Британські розвідники спрогнозували, чим закінчиться битва за Донбас

Британські розвідники спрогнозували, чим закінчиться битва за Донбас
Бої в Донецькій області будуть запеклими. Фото: Getty Images

Після захоплення майже всієї території Луганської області російські війська спробують взяти під контроль і Донецьку область.

Міста рівнятимуть із землею артилерією. Про це повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

Битва за Донбас характеризувалася повільними темпами наступу й масованим застосуванням Росією артилерії, в ході якої міста зрівнювали із землею. Бої в Донецькій області майже напевно триватимуть у такому ж ключі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики спрогнозували дії росіян після захоплення Лисичанська

Відносно швидке захоплення Росією Лисичанська розширює її контроль практично на всю територію Луганської області. Дозволяючи їй заявляти про істотний прогрес у досягненні політичної мети, яку вона представила як безпосередню мету війни, а саме "звільнення" Донбасу.

"На відміну від попередніх фаз війни, Росія, ймовірно, досягла досить ефективної координації між принаймні двома угрупованнями військ: центральним угрупуванням, ймовірно, під командуванням генерал-полковника Олександра Лапіна. І Південним угрупуванням, ймовірно, під командуванням нещодавно призначеного генерала Сергія Суровікіна", - йдеться в повідомленні.

Утримуваний українцями район Сіверськодонецьк-Лисичанськ являв собою виступ, який росіяни могли атакувати з трьох боків. Існує реальна ймовірність того, що тепер українські сили зможуть відступити до зручнішої для оборони випрямленої лінії фронту.

Російський міністр оборони Сергій Шойгу відзвітував президенту Російської Федерації Володимирові Путіну нібито про повне захоплення Луганської області. Зокрема, йдеться про повне падіння Лисичанська.

3 липня стало відомо, що після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти з займаних позицій і рубежів.

Бої за Лисичанськ почалися 26 лютого. Місто потерпало від нескінчених російських авіаударів, росіяни обстрілювали його касетними снарядами. Пошкоджена велика кількість будинків.

25 червня російські окупанти захопили Сіверськодонецьк на Луганщині, 90% міста зруйновано.

Зараз ви читаєте новину «Британські розвідники спрогнозували, чим закінчиться битва за Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути