середа, 28 грудня 2022 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка розкрила головний пункт оборони РФ на Донбасі

Британська розвідка розкрила головний пункт оборони РФ на Донбасі
У розвідці Великої Британії пояснили, чому Кремінна важлива для РФ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія зміцнила сектор лінії фронту поблизу Кремінної в Луганській області.

Місто перебуває під постійним тиском з боку Збройних сил України, повідомило 28 грудня міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Напрямок Кремінної був відносно вразливим із жовтня, коли українські війська просунулися через місто Лиман на захід", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW проаналізували ситуацію під Бахмутом – свіжі карти боїв

Росіяни побудували великі оборонні споруди в цьому районі і, ймовірно, приділятимуть першочергову увагу утриманню лінії фронту саме тут. Цей район має важливе логістичне значення для РФ на східному фронті, а Кремінна є важливим містом Луганської області.

Кремль стверджує, що так зване звільнення цієї території від "нацистів" є основним виправданням повномасштабної війни в Україні, нагадали у британській розвідці.

Противник продовжує ведення наступальних дій на Бахмутському й Авдіївському напрямках та намагається покращити тактичне положення на Лиманському напрямку.

Українські воїни минулої доби відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Площанка й Червонопопівка Луганської області, а також Спірне, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Андріївка, Кліщіївка, Авдіївка, Водяне, Мар'їнка, Побєда й Золота Нива на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка розкрила головний пункт оборони РФ на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути