Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2024 14:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка з'ясувала, навіщо РФ відправляє на війну мігрантів

Британська розвідка з'ясувала, навіщо РФ відправляє на війну мігрантів
Російські незалежні ЗМІ раніше повідомляли, що силовики проводять кампанію юридичного переслідування щодо мігрантів, особливо з Центральної Азії. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація відправляє на війну проти України тисячі мігрантів з Центральної Азії.

Їх спонукають вступати на службу до російської армії в обмін на громадянство, повідомило 2 липня Міністерство оборони Великої Британії. Це потрібно, щоб не брати до армії людей, які мають більшу політичну активність.

"Очільник Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, виступаючи на Петербурзькому міжнародному юридичному форумі 27 червня, заявив, що російська влада виявила 30 тис. мігрантів, які нещодавно стали російськими громадянами і не перебувають на військовому обліку", - звітує британська розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія створює загороджувальні загони з мігрантів та іноземних студентів - ЗМІ

Бастрикін додав, що 10 тис. із них уже відправили до України.

"Ці мігранти ритимуть окопи та виконуватимуть інші обов'язки у тилових районах", - сказав він.

Російські незалежні ЗМІ раніше повідомляли, що силовики проводять кампанію юридичного переслідування щодо мігрантів. Особливо з Центральної Азії. Їх намагаються змусити вступити на службу до російської армії в обмін на громадянство або, щоб уникнути арешту за надуманими звинуваченнями, зазначає розвідка Великої Британії.

"Імовірно, це ще один винахідливий спосіб стимулювати набір в армію РФ, одночасно намагаючись обмежити вплив на ті частини російського населення, які мають більшу політичну активність", - йдеться у повідомленні.

Росіяни усе частіше використовують у бойових діях проти України найманців із Сербії, Куби та африканських країн. Повідомлення про цей факт помітили нещодавно, пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка з'ясувала, навіщо РФ відправляє на війну мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути