Ексклюзиви
субота, 26 жовтня 2019 18:31

Бразилія підтвердила перемовини щодо купівлі літаків Україною

Бразилія підтвердила перемовини щодо купівлі літаків Україною
Українська армія може поповнитися легкими турбогвинтовими штурмовиками EMB-314 Super Tucano (A-29) з Бразилії / фото: EMBRAER.COM

Президент Бразилії підтвердив, що Україна зацікавилась бразильськими військовими літаками EMB-314 Super Tucano.

Про це повідомив Жаїр Болсонару у Twitter.

"Україна хоче військову авіацію від Бразилії. Президент України зацікавлений у придбанні літаків Super Tucano. Міністр закордонних справ Ернесто Араужо оцінив можливість придбання українцями транспортних літаків КС-390 бразильського виробництва", – написав Болсонару.

Делегація Повітряних Сил на чолі з командувачем відвідала Бразилію для вивчала літаки. Тоді ознайомчий політ на Super Tucano здійснив командувач Сергій Дроздов, також 17 жовтня із цими літаками представники ЗСУ ознайомились у Португалії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люксовий" Ан-24 та новітній Ан-178 - як святкували півстолітній ювілей наймасовішої серії українських літаків

EMB 314 Super Tucano / A-29 – розробка бразильської Embraer. Розроблявся як навчальний літак, проте згодом був доопрацьований для застосування у якості легкого штурмовика. Літак має одномісну (А-29А) і двомісну (A-29B) версії.

17 жовтня українська делегація відвідала Португалію, де військові льотчики Повітряних сил Збройних сил України провели ознайомчі польоти на легкому штурмовику бразильського виробництва A29 Super Tucano.

Зараз ви читаєте новину «Бразилія підтвердила перемовини щодо купівлі літаків Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути