пʼятниця, 26 січня 2018 17:12

"Братні республіки" ЛНР та ДНР погризлися через вугілля і борги

"Братні республіки" ЛНР та ДНР погризлися через вугілля і борги
ЛНР та ДНР гризуться і прямують до енергетичної кризи - експерт. Фото: Вікіпедія

Між терористичними ДНР і ЛНР загострюється питання про постачання вугілля на ВАТ "Зуївська ТЕС", що може призвести до зупинки цієї електростанції і викликати енергетичну кризу.

Про це повідомив координатор центру "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"На складських приміщеннях ВАТ "Зуївська ТЕС" знаходиться всього близько 4 тис. тонн вугілля (при необхідності, до кінця опалювального сезону - 30 тис.тонн), який придатний до повноцінного використання", - написав Тимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи ЛДНР не випускають чоловіків призовного віку за межі "республік" - розвідка

Він відзначає, що така ситуація склалася через наявнысть в ЛНР значного боргу перед ДНР за спожиту електроенергію, тому неможливо купити необхідну кількость вугілля.

"У зв'язку з цим, на електростанції вдаються до змішування штатного вугілля з іншими марками, які не призначені для використання на ТЕС. Такі дії призводять до прискорення зносу обладнання станції та подальшого виникнення проблем з її експлуатацією (через аварійне відключення)", - додав Тимчук.

Братньому "донецькому народу" Кремль щорічно надає фінансової підтримки в розмірі 30-35 млрд руб. (15-17 млрд грн). Власних доходів ледь вистачає на здійснення соціальних виплат. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Зараз ви читаєте новину «"Братні республіки" ЛНР та ДНР погризлися через вугілля і борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути