Ексклюзиви
субота, 03 грудня 2022 11:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої йдуть за кожний метр – Гайдай

Бої йдуть за кожний метр – Гайдай
На Луганщині тривають важкі бої. Фото: eastnews.ua

Українські військові просуваються на Луганському напрямку попри серйозну оборону росіян.

Бої йдуть за кожний метр, сказав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телеканалу FREEDOM.

"Що стосується Харківського напрямку, якраз Сватового та Кремінної, то там Збройні сили України потихеньку продавлюють захист російських окупаційних військ. У принципі, повільно, але впевнено видавлюють їх трохи далі. При чому там реально бої йдуть за кожні 100 метрів. Не можна сказати, що там великі прориви. Дається все дуже тяжко", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче виправдати вбивць і ґвалтівників на тимчасово окупованих територіях ‒ Гайдай

Росіяни серйозно підготувалися до наступу ЗСУ.

"Дедалі більше привозять будматеріалів, техніки та свіжомобілізованих. Там просто тисячі цих солдатів. Проте ЗСУ потихеньку рухаються вперед. Росіяни намагаються всіма силами стримати наступ ЗСУ, але розуміють, що утримати вони не зможуть, тому роблять другу лінію оборони у районі Старобільська", – підсумував Гайдай.

Найближчим часом ЗСУ можуть відновити наступ у Луганській області. Ймовірно, наступними українські захисники звільнять Кремінну та Рубіжне. Таку думку висловив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

На тимчасово окупованій території Луганщини російські загарбники збираються "відремонтувати" кілометр каналізації. І це в той час, коли десятки тисяч луганчан в окупації залишаються без будь-яких комунальних послуг, без вікон, набирають на морозі воду зі свердловин, розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Бої йдуть за кожний метр – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути