субота, 27 січня 2018 20:30

"Більшість людей налаштовані проти України" - звільнений з полону розповів про ситуацію на окупованих територіях

"Більшість людей налаштовані проти України" - звільнений з полону розповів про ситуацію на окупованих територіях
Фомічов розповів, що на Донбасі не люблять Україну. Фото: "Громадське"

Звільнений заручник бойовиків Володимир Фомічов розповів, що на окупованому Донбасі є жителі, що налаштовані проти України, але незадоволених бойовиками ще більше.

"Більшість людей налаштовані проти України, але ще більше число людей, налаштованих проти "керівництва" так званої республіки. Вони незадоволені соціальною ситуацією і починають розуміти, що в усьому винні не "укропи", є і внутрішні проблеми", – розповів він у інтервью "Цензор.нет".

В ОРДЛО Україну не люблять. Вважають державу винною у війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише двоє із 43 тих, хто відбув покарання, погодились повернутись у ЛНР - фото

"Зі мною сидів один "ополченець", який мені сказав: "Вова, я довго намагався розібратися в цих моментах, але, коли я побачив підірваний автобус, я зрозумів, що йду воювати". Багато хто пішов, коли побачили руйнування, які не правильно інтерпретовані тим боком. А ми не змогли розповісти, як воно було насправді. Вони чули лише те, що на Донецьк напали, а вони обороняються. Розумієте, дуже складно провести лінію поділу між Майданом і захопленням обладміністрації. Багато хто вважає: майданівці захопили обладміністрацію, а що нам не можна? Їм потрібно розповідати, що львів'яни ніколи не намагалися від'єднуватися від України, весь Майдан був за єдність України, за те, щоб люди краще жили", - розповів Фомічов.

Люди досі покладають великі сподівання на Росію.

23-річний Володимир Фомічов, співробітник київської організації Центр UA був узятий в полон бойовиками так званої ДНР в Макіївці 4 січня 2017 року. Він просидів у підвалах і тюрмах так званого МДБ понад 7 місяців. Його звинуватили у тому, що він нібито провіз з Києва у Макіївку дві гранати і засудили до 2 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «"Більшість людей налаштовані проти України" - звільнений з полону розповів про ситуацію на окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути