пʼятниця, 19 серпня 2016 16:11

Бойовику Ґіві загрожує довічне ув'язнення

Бойовику Ґіві загрожує довічне ув'язнення
Фото: joinfo.ua

Печерський районний суд Києва дозволив заочне засудження лідера незаконного збройного формування "Сомалі" так званої ДНР Михайла Толстих на прізвисько Ґіві.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"У ході досудового розслідування отримано достатньо доказів того, що підозрюваний в період з травня 2014 по січень 2015 року, виконуючи відведену йому представниками влади Російської Федерації роль у веденні агресивної війни проти України, організував і особисто здійснив у січні 2015 року поблизу Міжнародного аеропорту "Донецьк" терористичні акти проти військовослужбовців сил АТО, а також жорстоко поводився з полоненими, що спричинило загибель 9 людей та інші тяжкі наслідки", - зазначили в ГПУ.

Ґіві оголошений у розшук, суд дав дозвіл на його затримання і доставку для розгляду клопотання про арешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові затримали коханку Ґіві

Найближчим часом обвинувальний акт щодо бойовика передадуть в суд для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

Ґіві інкримінують скоєння особливо тяжких злочинів проти громадської безпеки, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Йому передбачено максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, Ґіві включений до санкційного списку ЄС, а у так званій ДНР нагороджений різними нагородами, у тому числі і орденом "герой ДНР".

У квітні цього року на бойовика скоїли замах у селищі Верхньоторецьке на Донеччині. Він отримав поранення в руку.

Зараз ви читаєте новину «Бойовику Ґіві загрожує довічне ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути