Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2017 08:49

Бойовики зірвали новорічне перемир'я: Україна має втрати

Бойовики зірвали новорічне перемир'я: Україна має втрати
Минулої доби у зоні АТО загинув український військовий, трьох поранено, а ще двоє дістали бойові травми. Фото: espreso.tv

Російсько-терористичні війська порушили домовленості про припинення вогню на час новорічно-різдвяних свят. Загинув 1 український воїн, 5 отримали поранення.

Про це повідомив речник АТО Василь Лабай.

"Унаслідок ворожих обстрілів трьох військовослужбовців поранили, двоє отримали бойові травми і, на жаль, один захисник загинув", - сказав Лабай.

"Учора на Луганському напрямку за світлої пори доби ворог понад годину вів вогонь по наших оборонних укріпленнях із 82-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та зенітної установки поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі. У цей період у цьому ж районі зафіксували проліт ворожого безпілотного літального апарату, який коригував вогонь противника. Варто зазначити, що застосування безпілотників заборонене Мінськими домовленостями.

У вечірній час окупанти знову ігнорували перемир'я біля цього населеного пункту. Противник застосував 82-мм міномети і великокаліберні кулемети та близько двох годин вів вогонь по опорних пунктах Збройних сил України. Неспокійно було поблизу Станиці Луганської, шахти "Бутівка". А в районі Новолуганського та Золотого активізувалися снайперські групи, які обстрілювали опорні пункти української армії", - повідомив речник штабу АТО.

Із початку цієї доби в зоні проведення АТО було спокійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії в прямому ефірі визнали наявність своїх танків на Донбасі

Станом на 18 грудня 2017 року в зоні проведення АТО загинули в боях, зникли безвісти і потрапили в полон 191 військовослужбовець ЗСУ. Ще 174 бійця отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики зірвали новорічне перемир'я: Україна має втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути