середа, 09 жовтня 2019 19:39

Бойовики завербували іноземця з Близького Сходу - наказали збирати інформацію

Бойовики завербували іноземця з Близького Сходу - наказали збирати інформацію
У Луганську завербували іноземця. Фото: "Главком"

Бойовики з підконтрольного РФ міністерства державної безпеки ЛНР завербували громадянина однієї з країн Близького Сходу.

Чоловік закінчив Луганський університет і періодично приїжджав на окуповану територію в особистих справах.

Іноземця затримали під час одного з візитів. Окупанти закували його в наручники, одягнули мішок на голову та закрили в підвалі.

Три доби чоловіка тримали в підвалі, не пред'являючи жодних звинувачень і вимог. Пізніше змусили погодитися на співпрацю. Наказали збирати інформацію про інших жителів країн Близького Сходу, які відвідують окуповані території або мають бізнес на підконтрольній Україні території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадили уродженця РФ, який готував теракт

Контррозвідники СБУ викрили вербування іноземця. Чоловік дав докладні свідчення.

У спецслужбі повідомили, що з початку року в Луганській обл. виявили кількох вихідців з Близького Сходу, завербованих бойовиками для збору відомостей про своїх співвітчизників.

Суд засудив до 9 років увʼязнення трьох бойовиків так званої ДНР, затриманих Службою безпеки України. Троє мешканців Донецької області в 2014 році, щоб підзаробити, добровільно вступили до терористичного угруповання "Казачий союз "Область войска Донского ДНР".

Зараз ви читаєте новину «Бойовики завербували іноземця з Близького Сходу - наказали збирати інформацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути