середа, 19 грудня 2018 15:34

Бойовики викрадають священиків, які залишилися на окупованому Донбасі

Бойовики викрадають священиків, які залишилися на окупованому Донбасі
Отець Сергій розказав про гоніння російських бойовиків на священників УПЦ КП - фото 0629

Архієпископ Донецький і Маріупольський православної церкви в Україні отець Сергій розповів, як російські бойовики залякують служителів УПЦ Київського патріархату.

Розповів, що бойовики ДНР вимагають перереєструвати хоспіс, який він відкрив у Тельманівському районі на Донеччині, передає 0629.

"Ми створювали найкомфортніші умови для тих, хто практично приходив до нас доживати. Нам хотілося, щоб ці люди не відчували "притульщини". До нас їхали з усієї Донецької області, тому що ми не просили у людей довідок про сімейний стан - брали всіх, хто потребує. Ми допомагали абсолютно всім. Потрібна допомога - ми нагодуємо, напоїмо, бувало, у зимовий час люди похилого віку не могли купити вугілля, так просто приїжджали до нас у хоспіс зимувати", - сказав священнослужитель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вимагатиме від Росії звільнення заручників

Він розповів, що бойовики ДНР вимагають перереєструвати все майно Української православної церкви на документи фейкових республік до 1 березня 2019-го. Вони вже відібрали декілька храмів, за словами священика, їх не передають Московському патріархату.

Також він зазначив, що на захопленій території залишилось 6 священиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Первомайська показав, як російські бойовики "оживили" місто

"6 осіб, які залишилися на тій території, - це ті, хто не брав активної участі в проукраїнському русі. Вони молилися за Україну, але не брали участі у мітингах та інших акціях. Це священики, які виконують таїнства, треби, доглядають за людьми похилого віку. Один священик може опікуватися 3-4 приходами. Служать і українською, і церковно-слов'янською, і грецькою мовами. Звичайно, бояться. Тому що гоніння не припиняються", - каже він.

Одного заарештувала так звана МГБ ДНР, коли він приїхав освячувати автомобіль. Його звинуватили в ухиленні від сплати податків.

"Але за законом що України, що Росії пожертвування не оподатковуються. На що йому була дана відповідь: ми не Україна і не Росія. Це була предтеча моральним знущанням, які почалися на тій території пізніше. Далі почалися залякування, погрози, образи. Ці 6 осіб - це лампадка України на тій території" - розповідає отець Сергій.

Науково-виробничий комплекс "Прогрес" завершив роботи над модернізацією та повним імпортозаміщенням компонентів високоточного 152-мм снаряду "Квітник" із Росії.

Також це дозволило розробити універсальну головку самонаведення – для його НАТОвської версії 155-мм калібру, а також у 122-мм снаряду "Карасук" і нової 120-мм міни "Круча".

Зараз ви читаєте новину «Бойовики викрадають священиків, які залишилися на окупованому Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути