вівторок, 21 липня 2020 12:55

Бойовики віддали тіло третього загиблого українця. Досі він вважався пораненим

Бойовики віддали тіло третього загиблого українця. Досі він вважався пораненим
Україні передали тіло третього загиблого під час засідки українця, який до сьогодні вважався пораненим. Фото: Facebook/ООС

21 липня представники російсько-окупаційних військ передали ще одне тіло полеглого захисника на підконтрольну уряду України територію.

Як повідомляє штаб ООС, особу загиблого поки що не ідентифіковано.

За інформацією військових, ймовірно, це - третій військовослужбовець, якого досі вважали пораненим після цинічного вбивства морських піхотинців 13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріляна група українських військових мала біле маркування і дотримувалася домовленостей

Після проведення процедури упізнання, завершення судово-медичної експертизи та оформлення відповідних документів, силами пошукової групи "Евакуація 200" тіло доправлять до місця поховання. Про дату похорону героя буде повідомлено додатково.

Раніше результати експертизи ДНК показали, що загиблий військовий, тіло якого днями проросійські бойовики передали на підконтрольну уряду України територію, це медик-сержант Микола Ілін.

Група українських військових потрапила у засідку бойовиків біля селища Зайцеве під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця 13 липня. Ворог безжально застосував стрілецьке озброєння, практично впритул розстрілявши представників евакуаційної групи. В результаті обстрілу загинув військовий медик, один воїн отримав поранення, а ще один - бойове травмування. Подальші евакуаційні заходи були неможливі, адже ворог продовжив обстріл уже з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Поранений боєць весь час залишався в так званій сірій зоні - бойовики не надавали дозволу на його пошук.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики віддали тіло третього загиблого українця. Досі він вважався пораненим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути