Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2019 06:06

Бойовики почали посилено мінувати Донбас і гинути на своїх мінах

Бойовики почали посилено мінувати Донбас і гинути на своїх мінах
Бойовики посилено мінують території. Фото: Главком

Бойовики почали посилено мінувати Донбас, що в підсумку призводить до їх же загибелі, а потім звинувачують у всьому українську армію.

Російське командування продовжує інтенсивні роботи по вдосконаленню фортифікаційного обладнання передових позицій з'єднань і частин "1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ", повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Відзначено прибуття на передові позиції додаткових інженерно-саперних підрозділів окупаційних військ для обладнання нових вогневих позицій.

Противник нарощує мінно-вибухові загородження з використанням заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін і саморобних вибухових пристроїв. Для виконання завдань по встановленню додаткових мінних полів сформовані спеціальні групи з військовослужбовців окупаційних військ, які попередньо пройшли підготовку в навчальних центрах на території РФ.

У той же час зростає число випадків загибелі російських окупантів через неузгодженість дій з мінування ділянок місцевості. При цьому ці втрати противник намагається виправдати діяльністю т.зв. "українських диверсійних груп" і обстрілами з боку підрозділів Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До питання кордону ще повернемось - Зеленський озвучив усі результати "нормандського саміту"

Раніше повідомлялося, що президент погодився продовжити дію закону про "особливий статус Донбасу".

Зараз ви читаєте новину «Бойовики почали посилено мінувати Донбас і гинути на своїх мінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути