Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2016 07:39

Бойовики накрили з артилерії житлові сектори двох міст

Бойовики накрили з артилерії житлові сектори двох міст
Фото: espreso.tv

Російсько-терористичні війська активізувались у темну пору доби вздовж усієї лінії розмежування. Зафіксовано 46 обстрілів позицій українських бійців.

Про це розповів речник штабу АТО Сергій Жмурко.

"Протягом доби російські окупанти обстрілювали з самохідних артилерійських установок околиці Авдіївки - випустили 4 снаряди. А також селище Первомайське, що неподалік Авдіївки. Із 82-мм мінометів був обстріляний населений пункт Водяне, що на Маріупольському напрямку. Наслідки уточнюються", - повідомив Жмурко.

Окрім того, за його словами, за добу ворог 30 разів застосовував міномети калібру 82 та 120 мм по позиціях ЗСУ. 7 разів - артилерійські системи 122 та 152 калібру.

"На Донецькому напрямку під мінометним вогнем опинились наші опорні пункти поблизу Пісків, Авдіївки, Верхньоторецького, Троїцького, Зайцевого. А також Невельського, Кам'янки, Новоселівки Другої та Троїцького, які ворог накривав артилерійським вогнем.

На Маріупольському напрямку позиції неподалік Водяного російські окупанти обстрілювали з мінометів 82 калібру. А неподалік Талаківки, Тарамчука та Широкиного - із важких мінометів 120 калібру.

На Луганщині фіксується збільшення кількості обстрілів позицій ЗСУ, у тому числі із застосуванням мінометів. Із них вели вогонь по наших захисниках неподалік Новозванівки. А по позиціях поруч Новоолександрівки кілька разів за добу вівся обстріл із кулеметів та гранатометів різних систем. Також ворог тричі відкривав неприцільний вогонь із самохідних артустановок з метою спровокувати українських бійців на вогонь у відповідь", - розповів Жмурко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі лунали звуки автоматних черг і сирен "швидкої" - ЗМІ

Як раніше повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій, російські війська надзвичайно активізувалися на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики накрили з артилерії житлові сектори двох міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути