середа, 12 квітня 2017 08:27

Бойовики луплять на всіх напрямках: є жертви серед військових і цивільних

Бойовики луплять на всіх напрямках: є жертви серед військових і цивільних
Бойовики обстріляли житлові квартали Мар'їнки, одна людина поранена. Фото: ukrinform.ua

За минулу добу на Донбасі зафіксували 45 обстрілів. П'ятеро українських захисників поранені. Ще один воїн отримав травми після опівночі.

Про це сказав речник штабу АТО Ярослав Чепурний у коментарі "112 Україна".

"Приморський напрямок залишається центром вогневого протистояння. Найбільше опорних пунктів ворог обстрілює саме на цьому напрямку. Гатив по наших захисниках у Водяному, Новотроїцькому, Березовому, Широкиному, Красногорівці, Мар'їнці. Учора в обід відбувся обстріл житлових кварталів у Мар'їнці. Внаслідок цього одного місцевого мешканця було поранено.

Гаряче залишається на донецькому напрямку. Багато противник обстрілює захисників Авдіївки. Використовує при цьому гранатомети, кулемети великих калібрів, озброєння БМП і БТР", - розповів Чепурний.

На луганському напрямку у районі Кримського противник застосував 120-мм міномети та протитанкові гранатомети, а поруч Новоолександрівки – озброєння БТР та гранатомети. З гранатометів різних систем ворог бив по оборонцях Катеринівки.

"З ночі противник знову обстрілював позиції наших військ на всіх напрямках. Двічі - поблизу Луганського з БПМ, у районі Кримського, із автоматичних гранатометів та кулеметів гатили в районі Новозванівки. Не залишає ворог наших захисників у спокої під Авдіївкою. Обстрілює їх із гранатометів і великокаліберних кулеметів. Також обстрілював на маріупольському напрямку наших морпіхів під Гнутовим. Одного військовослужбовця поранено осколком", - розповів речник штабу АТО.

При цьому він зазначив, що після введення режиму тиші бойовики зменшили інтенсивність обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські розвідники тікають від п'яних командирів

СБУ виявила на Донбасі протипіхотні міни ПМН-2 радянського виробництва. Від використання таких мін відмовилися понад півтори сотні країн, зокрема Україна.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики луплять на всіх напрямках: є жертви серед військових і цивільних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути