понеділок, 25 травня 2020 09:43

Бойовики гатять по українських позиціях із житлових кварталів

Бойовики гатять по українських позиціях із житлових кварталів
Бойовики обстрілюють українських військових із житлових карталів. Фото: Facebook/ООС

За дві минулі доби збройні формування РФ декілька разів вели вогонь по позиціях Об'єднаних сил із житлових кварталів населених пунктів.

Як пише прессцентр ООС, своїми діями ворог не тільки створював безпосередню загрозу для місцевих мешканців, а й показав, як "вправно" російські найманці уміють ховатися за спинами дітей і жінок.

Зокрема, окупанти розмістили артилерійські системи поруч з будинками в населених пунктах Василівка та Яковлівка. Прикривши себе таким чином від вогню у відповідь, ворожі артилеристи випустили 32 снаряди калібру 122 мм по українських захисниках біля Кам'янки. А з території селища Байрак – три десятки 122 мм снарядів по позиціях Об'єднаних сил поруч з Новолуганським.

Водночас на вулицях окупованої Голубівки були помічені самохідні артилерійські установки 2С1 "Гвоздика". На очах переляканих містян загарбники неодноразово здійснювали демонстративне розгортання розрахунків на вогневих позиціях та підготовку до ведення вогню в напрямку Новотошківського. У разі відкриття вогню траєкторія снарядів проходила б над густонаселеними кварталами.

Українські розвідники повідомляють, що, за підтвердженими даними, російські найманці готують мешканців північно-західних районів Донецька до примусової евакуації, що свідчить про підготовку наступних провокацій та є черговим грубим порушенням прав цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воїни ЗСУ ліквідували на Донбасі двох терористів

"Такі дії збройних формувань Російської Федерації цілком очевидно мають на меті примусити підрозділи Об'єднаних сил відкривати вогонь у відповідь, щоб у подальшому звинуватити наших захисників у зриві Мінських домовленостей та обстрілах мирних мешканців", – говориться в повідомленні.

Українські військові запевнили, що Об'єднані сили ніколи не вели, не ведуть і не будуть вести вогонь по будинках мирних жителів та цивільній інфраструктурі.

"Така поведінка притаманна виключно окупаційним військам", – наголосили вони.

Збройні формування Російської Федерації обстріляли дачні будівлі у селі Кам'янка Донецької області. Зруйновано два будинки.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики гатять по українських позиціях із житлових кварталів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути