Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2020 07:22

Бойовики гатили з гранатомета та стягують на позиції інженерне обладнання

Бойовики гатили з гранатомета та  стягують на позиції інженерне обладнання
Захисники України дотримуються режиму припинення вогню та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Упродовж минулої доби, 21 вересня, російсько-окупаційні війська тричі порушили домовленості, що вступили в дію 27 липня.

Крім того, виявлено факт додаткового інженерного обладнання позицій у бік наших підрозділів в напрямку Водяного з тимчасово окупованої Ужівки. Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти поранили воїна ЗСУ. Наші вогонь у відповідь не відкривали

"Постріли зі стрілецької зброї, а згодом з гранатомета, пристосованого для використання мін ПОМ-2, зафіксовано поблизу Мар'їнки. Ще одну ворожу провокацію зі стрілецької зброї відмічено на ділянці неподалік Водяного. Загрози життю та здоров'ю українських захисників не було, тому вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил не було", - сказано в повідомленні.

Від початку поточної доби, 22 вересня, на усіх ділянках відповідальності наших підрозділів обстрілів з боку противника не зафіксовано.

Віцепрем'єр-міністр України, заступник голови тристоронньої контактної групи з питань врегулювання російсько-українського конфлікту Олексій Резніков під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив, що питання планомірного повернення окремих районів Донбасу до складу України і виведення звідти російських незаконних збройних формувань - це два різних процеси. В цілому, реінтеграція може тривати близько 25 років. Закінчення війни на Донбасі і питання звільнення української території від російських військ не збігатимуться за часом.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики гатили з гранатомета та стягують на позиції інженерне обладнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути