середа, 15 січня 2020 20:39

Бойовики дев'ять разів порушили режим перемир'я, є втрати

Бойовики дев'ять разів порушили режим перемир'я, є втрати
Бойовики дев'ять разів порушили режим перемир'я. Фото: Depo.ua

На Донбасі від початку доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню.

Українські позиції обстріляли із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, БПЛА, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Також була присутня снайперська активність, передає прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"П'ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: неподалік населеного пункту Піски – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; поблизу Василівки – з великокаліберного кулемету; два рази поруч з населеним пунктом Павлопіль – з БПЛА противник скинув 6 гранатометних пострілів ВОГ-17 калібру 30 мм; поруч з Авдіївкою – зі снайперської гвинтівки.

Чотири обстріли противник здійснив в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме: поблизу Світлодарська – з міномету калібру 82 мм ворог випустив 2 міни; два рази неподалік населеного пункту Оріхове – з артилерії калібру 152 мм – 6 снарядів, 120-мм міномету – 27 мін; поруч з Новотошківським – з міномету калібру 120 мм – 14 мін та автоматичних станкових гранатометів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики звільнили з полону злочинців, які допомагали катувати ув'язнених - журналіст

Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець загинув.

Кількість втрат серед цивільного населення Донбасу упродовж 2019 року значно скоротилася. Проте із січня до травня минулого року втричі збільшилася кількість нападів на школи по обидва боки лінії розмежування.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики дев'ять разів порушили режим перемир'я, є втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути