понеділок, 15 червня 2020 03:49

Бойовики блокують роботу КПВВ на Донбасі

Бойовики блокують роботу КПВВ на Донбасі
КПВВ "Мар'їнка" досі не функціонує. Фото: УНН

На Донбасі бойовики блокують відновлення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування.

КПВВ "Мар'їнка" досі не функціонує з вини окупантів. Окрім того, збройні формування РФ уже понад три доби утримують перед своїм блокпостом двох пасажирів легковика, не дозволяючи їм проїхати додому, повідомили у штабі Операції об'єднаних сил.

"Наші прикордонники зі складу Об'єднаних сил, за необхідності, готові забезпечити повернення цих громадян назад на підконтрольну уряду України територію", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що через зусилля української сторони від суботи на КПВВ "Станиця Луганська" запрацював піший перехід. Впродовж неділі лінію розмежування перетнули 180 людей, з яких 75 перейшли на підконтрольну уряду територію, а ще 105 - у зворотнім напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КПВВ на Донбасі запрацюють по-новому

"Російські збройні формування були все ж вимушені частково розблокували гуманітарний коридор з тимчасово окупованим Луганськом", - пояснили у штабі.

У середу, 10 червня, бойовики заблокували відновлення пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду через лінію розмежування. Людей, яких пропустили українські прикордонники, російські найманці повернули на контрольовану територію України.

Пізніше контрольовані Росією бойовики висунули умови українській стороні, заявивши, що людей на окуповані території пропускатимуть лише за попередньо узгодженими списками.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики блокують роботу КПВВ на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути