неділя, 01 вересня 2019 16:54

Бойовики блокують ремонт мосту в Станиці Луганській

Бойовики блокують ремонт мосту в Станиці Луганській
Бойовики не пускають країнських ремонтників до мосту у Станиці Луганській. Фото: humanrights.org.u

Бойовики саботують ремонт мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській на Луганщині. Про це домовилися учасники тристоронньої групи в Мінську, але окупанти не пускають українських ремонтників на контрольовану ними територію.

1 вересня представники "Укртрансмосту" змушені були покинути ділянку розведення № 1, не дослідивши зруйновану частину. Це необхідно, щоб визначити обсяги проведення подальших робіт. Також планували почати демонтувати, прибирати бар'єрне загородження та вивезти пошкоджені конструкції, повідомляє прес-служба ООС.

Уранці українці зустрілися із патрулями місії ОБСЄ і продемонстрували готовність проводити обстеження ділянки біля мосту. Але бойовики відмовили й у цьому, не надавши гарантій безпеки. Пояснили, що українці буцімто "не надали детальний план відновлювальних робіт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики заблокували демонтаж мосту у Станиці Луганській

Міст у Станиці Луганській українська влада готова почати ремонтувати у будь-який момент. Тут відбулося розведення військ, розмінування території, українська влада розпочала автобусне сполучення між двома берегами річки - окупованим та контрольованим Україною. Тепер очікують, що й бойовики розпочнуть виконувати домовленості.

7 липня президент України Володимир Зеленський відвідав Станицю Луганську та заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики блокують ремонт мосту в Станиці Луганській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути