понеділок, 24 липня 2017 17:36

Бойовикам завозять горілку і пиво із Білорусі

Бойовикам завозять горілку і пиво із Білорусі
Бойовикам звозять горілку із Білорусі. Фото twitter.com

Товари з Білорусі масово потрапляють до окупованих Донецька й Луганська, а на білоруських заводах виробляють алкоголь під торговими марками фірм, що фінансують бойовиків.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Основними одержувачами вигоди від цього бізнесу є компанії, тісно пов'язані з керівництвом угруповань ЛНР і ДНР.

"Невеликий приватний завод "Славпродукт" в білоруській глибинці в селищі Шуміліне Вітебської області робить для ДНР ексклюзивну лінійку горілки Belsweet. Завозять партію алкоголю через Росію до окупованого Донецьк. У свою чергу найбільше підприємство пивоварної галузі Білорусі ВАТ "Крыніца" виробляє для сепаратистів власну марку пива. Пиво "Юзбір", як і горілка Belsweet, воно не потрапляє на білоруський ринок, а йде безпосередньо в окупований Донецьк", - йдеться в повідомленні.

За словами бойовиків, ці фірми можуть бути пов'язаними з Олександром Януковичем – сином екс-президента Віктора Януковича, який втік до Росії.
Бойовики також торгують з Білоруссю через Гонконг і Канаду.

У квітні 2017 року офіційний Київ направляв ноту протесту в зв'язку з торгівлею між білоруськими підприємствами ЛНР і ДНР, угрупованнями, яких Україна вважає терористичними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що Лукашенко розмовляв із Порошенком.

"Сьогодні я в черговий раз отримав запевнення від вас, пане президенте, що територія дружньої Україні Республіки Білорусь ніколи не буде використовуватися для агресивних дій проти України, а українсько-білоруський кордон ніколи не буде кордоном війни" - Порошенко розповів про спілкування із Лукашенком.

Зараз ви читаєте новину «Бойовикам завозять горілку і пиво із Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути