четвер, 17 жовтня 2019 14:44

Бойовикам на Донбасі відправили допомогу

Бойовикам на Донбасі відправили допомогу
Росіяни заявили, що в автомобілях товари для дітей, однак перевірити достовірність їх слів неможливо. Фото: росзмі

Росія відправила на окуповані території черговий "гумконвой".

Дві колони у складі 36 вантажних автомобілів перетнули непідконтрольні пункти пропуску "Матвіїв Курган" і "Донецьк", пише Укрінформ.

Українська міжвідомча група змогла оглянути автомобілі лише візуально.

"Російська сторона вкотре в односторонньому порядку здійснила оформлення так званого гуманітарного конвою. За рахунком це вже 87-й. Оскільки переміщення так званого гумконвоя відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства та узгоджених із Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Всього з 6:50 до 7:55 17 жовтня через російські пункти пропу "Матвіїв Курган" і "Донецьк" на в'їзд в Україну пішли 2 колони так званого гумконвоя у складі 36 вантажних автомобілів", - каже представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" збереться спеціально заради Мінських домовленостей

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон схвально оцінили позитивні зміни в реалізації Мінських угод.

Про це Меркель і Макрон сказали у спільній заяві за підсумками зустрічі в Тулузі, передає прес-служба Федерального уряду Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Бойовикам на Донбасі відправили допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути