Ексклюзиви
четвер, 30 вересня 2021 01:41

Бойовик ЛНР здався українській армії

Бойовик ЛНР здався українській армії
До українських бійців вийшов бойовик ЛНР. Фото: Еспресо

Бойовик так званої ЛНР з автоматом вийшов до українських позицій і здався військовим ВСУ.

"Побачили, що в напрямку наших позицій рухається якесь невідоме обличчя. Уважно стежачи, ми максимально близько підпустили людину. Через кілька хвилин зрозуміли, що це військовий зі зброєю. Коли він підійшов впритул до нашого спостерігача - ми швидко обеззброїли його і відразу ж доповіли своєму командиру", - повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил в Facebook.

23-річний хлопець проходив "службу" в "6-му окремому мотострілковому полку", що базується в тимчасово окупованій Кадіївці, на посаді механіка-водія. Він приєднався до російсько-окупаційних найманців ще в 2016 році, як тільки досяг повноліття. До цього його спонукав рідний батько, вже знаходився в рядах найманців.

"Там, у колі палких шанувальників "русского мира", він вперше спробував наркотики. Його пригостили товариші по службі, і хлопець став наркозалежним. За словами бойовика, наркотики і алкоголь в його підрозділі - цілком звична річ. А дисципліна як поняття - відсутня взагалі. Не витримавши знущань і постійного приниження як від російських кураторів, так і від своїх товаришів по службі, хлопець вирішив добровільно перейти на підконтрольну Україні територію", - йдеться в повідомленні.

Його не зупинили навіть страх бути розстріляним іншими бойовиками і мінні поля, які довелося перетнути. Якщо з'ясується, що перебіжчик не встиг зробити тяжких злочинів проти людей, то він може бути звільнений від відповідальності, згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовик ЛДНР влаштував стрілянину: загинули п'ятеро поліцейських

На окупованих територіях Луганщини і Донеччини погіршується епідеміологічна ситуація через брак карантинних заходів.

"Міністерства охорони здоров'я" ЛНР і ДНР свідчать, що рівень смертності на цих територіях становить від 8,5% до 10%. Він пов'язаний не тільки з поширенням коронавірусу. На окупованих територіях відчувають російську вакцину Sputnik Light. Вона несертифікована.

Зараз ви читаєте новину «Бойовик ЛНР здався українській армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути