Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2018 09:46

"Бій був запеклий, з наших 250 залишилося лише 46" - терорист ДНР розповів, як українські бійці знищили найманців

"Бій був запеклий, з наших 250 залишилося лише 46" - терорист ДНР розповів, як українські бійці знищили найманців
Терорист розповів про страшний бій, у якому ліквідували 200 найманців ДНР. Фото: Вконтакте

У Донецькій області затримали бойовика ДНР, який розповів про бій біля села Маринівка, коли сили АТО ліквідували понад 200 російських найманців.

Про це повідомив відділ поліції Донецької області, передає "Обозреватель".

62-річний місцевий житель пройшов "навчання" і "служив" у варті на лінії фронту.

Він зізнався, що це була "найбільша помилка в його житті", за яку йому тепер "дуже соромно".

Бойовик розповів, що у червні 2014 року його обіцянками великої зарплати залучили до лав терористів. Він поїхав до Донецька і добровільно вступив до лав бойовиків. Його записали в підрозділ саперів, проте, оскільки спеціальних умінь у новобранця не було, за його словами, перевели робітником на кухню.

Чоловік разом із батальйоном переїхав до Слов'янська, де, крім обов'язків кухаря, він заступав у караул. Для цього він отримував бойову зброю і боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За здачу Донбасу" - стало відомо, за що арештували Плотницького

"Наш "батальйон" складався із 15 осіб. Командира ми називали "Беня". Таким складом ми об'їхали багато міст - Краматорськ, Єнакієве, Новоазовськ, Сніжне, Торез та Донецьк. Для навчання нас відправляли під Новоазовськ. Там спеціально підготовлені інструктори навчали нас військовій справі та стрільби з різного виду зброї", - прокоментував затриманий бойовик.

Чоловік акцентував свою увагу на бій в селі Маринівка. Тоді було поставлено завдання солдатам - зайняти позиції українських військових.

"Бій був запеклий і після нього з наших 250 осіб у строю залишилося лише 46. Решта загинули або отримали важкі поранення", - сказав затриманий.

За його словами, зарплату в розмірі 5 тис. грн він отримав лише раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російського найманця Агєєва засудили до 10 років позбавлення волі

"Зрозумівши, що обіцяні "скажені" гроші ніхто нам, найманцям, виплачувати не збирається, я залишив ряди терористів і почав працювати в Донецьку автослюсарем. Потім я вирішив повернутися до рідного міста Мирноград. І як тільки сюди приїхав, мене затримали", - прокоментував бойовик .

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі.

СБУ передала Сербії список сербських громадян, які брали чи беруть участь у війні на Донбасі на стороні бойовиків. 23 із зазначених осіб є найманцями ПВК "Вагнера".

Зараз ви читаєте новину «"Бій був запеклий, з наших 250 залишилося лише 46" - терорист ДНР розповів, як українські бійці знищили найманців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути