Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2020 18:02

Бойовики скуповували фальшиві українські дипломи

Бойовики скуповували фальшиві українські дипломи
СБУ затримала ділків, які продавали підроблені дипломи в так звану ДНР. Фото: ssu.gov.ua

У Харківській області припинено діяльність злочинної групи, що займалася виготовленням підроблених дипломів про вищу освіту для ДНР.

Як повідомляє пресслужба СБУ, клієнтами зловмисників були учасники незаконних збройних формувань, які використовували підробки для просування по службі та отримання фейкових офіцерських звань.

Підозрювані використовували номери справжніх дипломів, виданих раніше. Виготовлення "документів" оплачувалося через електронні перекази, а підроблені папери відправлялися поштою в окуповані райони Донецької області через підконтрольні бойовикам ділянки кордону з РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підполковник СБУ вимагав у підприємця $250 тисяч

Щомісяця виготовляли й збували майже сотню підроблених дипломів вартістю в середньому $500 кожний.

СБУ затримала учасника злочинної групи в поштовому відділенні в райцентрі на Харківщині під час відправлення підробленого диплома для бойовика артилерійської бригади ДНР.

Під час обшуків офіса зловмисників у Києві та у місцях проживання фігурантів слідчі вилучили докази протиправної діяльності.

Служба безпеки України блокувала в Бердянську діяльність ботоферми, що входила до розгалуженої міжрегіональної мережі, керованої з Росії, для дискредитації української влади.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики скуповували фальшиві українські дипломи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути