четвер, 04 червня 2020 10:21

Бойовики розстріляли камери ОБСЄ

Бойовики розстріляли камери ОБСЄ
Окупанти пошкодили камери спостереження ОБСЄ. Фото: pixabay.com

Комплекс камер відеоспостереження ОБСЄ біля ділянки розведення в районі Петровського бойовики розстріляли зі стрілецької зброї.

Як повідомляють у звіті місії за 3 червня, пошкодження виявлені в корпусах обох камер.

Спостерігачі СММ побачили принаймні два вихідних кульові отвори в задній панелі корпуса тепловізійної камери зі східного боку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучили умови, за яких Україна обговорить особливий статус Донбасу і Криму

Спрямована на схід задня панель камери денного бачення лежала на землі, в ній був кульовий отвір і не вистачало одного ріжка, який відірвало внаслідок влучання іншої кулі.

"Камера системи безпеки, яку також встановлено ​​в цьому місці, зафіксувала на відео звуки чотирьох пострілів у проміжку часу між 14:27 і 14:29. За даними відеофіксації цієї камери було також встановлено, що на момент фіксації звуку першого пострілу камера була обернута на південний захід, а за фіксації трьох наступних пострілів вона була спрямована на захід-північний захід", — йдеться у звіті.

Відразу після фіксації останнього пострілу відео зникло з обох камер СММ - денного бачення та тепловізійної.

Україна пропонує створення робочої підгрупи у Тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань кордону, а також закликає до створення передбаченої Мінським протоколом зони безпеки в прикордонних районах України та РФ з моніторингом та верифікацією з боку ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики розстріляли камери ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути