пʼятниця, 22 грудня 2017 11:15

Бойовики відреагували на пропозицію Порошенка ввести в СЦКК іноземних офіцерів

Бойовики відреагували на пропозицію Порошенка ввести в СЦКК іноземних офіцерів
Ватажки ДНР панікують через включення в СЦКК французьких і німецьких офіцерів. Фото: Интерфакс

Президент України Петро Порошенко запропонував включити до складу Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню представників ФРН і Франції, що викликало істерику у бойовиків ДНР.

Представник терористів у контактній групі по Донбасу Денис Пушилін стверджує, що це недоцільно, передає "Обозреватель".

"Президент України робить багато заяв. Немає такої інформації, що це питання обговорювалося з Францією і Німеччиною, не кажучи про те, що це питання не обговорювалося з нами. Без нас як однієї зі сторін конфлікту нічого не вийде, ми не проти и не за. Просто це питання не обговорювалося, і я сумніваюся в його доцільності", - стверджує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чого чекати від виходу російських офіцерів з Донбасу

Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Росії Володимир Путін погодилися продовжити обговорювати питання, які необхідні для відновлення повноцінної роботи СЦКК на Донбасі. Про це вони говорили в телефонній розмові.

У МЗС Росії заявили, що російські представники СЦКК покинуть Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".
За прогнозами Генштабу України, це свідчить про те, що бойовики ОРДЛО можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення району проведення антитерористичної операції. Росія поставила собі нову ціль - легалізувати ЛДНР.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики відреагували на пропозицію Порошенка ввести в СЦКК іноземних офіцерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути