вівторок, 02 травня 2017 11:40

Бойовик із Донбасу служить в американській армії

Гійом Кувельє y 2014-2015 роках воював на боці сепаратистів проти української армії. Тепер - служить в американському війську.

Про це повідомляє 24 канал.

На Донбас Кувельє приїхав, удаючи з себе журналіста та студента. Росія відмовила йому у в'їзді через невідповідність візи.

Гійому 29 років. Він має американське та французьке громадянство. На початку року пройшов курс молодого бійця армії США. Зараз служить на Гавайських островах.

Автор: 24 канал
  Гійом Кувальє  разом з лідером бойовиків Стрелковим-Гіркиним.
Гійом Кувальє разом з лідером бойовиків Стрелковим-Гіркиним.

В армії США не були поінформовані про минуле Гійома, кажуть в американських Збройних силах. Щодо цього факту розпочали внутрішнє розслідування.

Видання The Washington Post зв'язалось із Кувельє. Він підтвердив, що служить в армії США, але змінив свої проросійські погляди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля "Донбас Арени" бойовики влаштували свинарник

Гійом Кувальє фігурує у стрічці Polite People ("Ввічливі люди"). У фільмі він розповідає, що воював на боці проросійських сил. Мовляв, Росія для нього уособлює силу спротиву та служить взірцем здорового суспільства заснованого на традиційних цінностях.

Зараз ви читаєте новину «Бойовик із Донбасу служить в американській армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути