пʼятниця, 10 червня 2022 07:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Луганщину: окупанти зазнають втрат і відходять назад
10

 Росіяни у Луганській області нищать все на своєму шляху
Фото: t.me/luhanskaVTSA
 Росіяни у Луганській області нищать все на своєму шляху
 Росіяни у Луганській області нищать все на своєму шляху
 Росіяни у Луганській області нищать все на своєму шляху
 Росіяни у Луганській області нищать все на своєму шляху

На ранок 10 червня бойові дії в Сіверськодонецьку на Луганщині тривають. Як і в населених пунктах Гірської та Попаснянської громад.

Росіяни безрезультатно намагалися штурмувати в напрямку Ниркового та Миколаївки, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram.

"Українські воїни завдали їм вогневого ураження - окупанти з втратами відійшли. Там зруйновано ще дев'ять будинків. Також зафіксовані руйнування 15 будинків в Оріховому, шістьох - у Врубівці, чотирьох - в Лисичанську, ще чотирьох - у Гірському. Серйозних руйнувань зазнало селище Синецький на околиці Сіверськодонецька", - додав голова ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Український Донбас стоїть міцно" - Зеленський назвав найзапекліші точки протистояння

Також повідомив, що українські захисники відбили штурм й на північно-західній околиці Тошківки.

"Сіверськодонецьк тримається, однак росіяни нищать все на своєму шляху. Вони нічого не відбудували за вісім років у Луганську, не намагаються навіть відновити воду чи електрику в Попасній та Рубіжному - тільки нищать. "Русский мир" - це пустеля. Цієї мети й намагається досягти ворог", - підсумував Гайдай.

Сіверськодонецьк - найгарячіша точка на воєнній мапі Луганської області. У місті зараз тривають найзапекліші бої. Окупанти кинули всі сили та спроможності на захоплення цього населеного пункту. Росіяни контролювали 70% Сіверськодонецька, однак упродовж двох днів їх відкинули.

Першочерговий задум Росії незмінний - вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей. Щоб повернути всю Донеччину й Луганщину, ЗСУ треба зайти на територію Росії. Інакше доведеться відбивати території фактично в лоб. Суть успішного контрнаступу в тому, щоб узяти стратегічні точки.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Луганщину: окупанти зазнають втрат і відходять назад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути