Ексклюзиви
субота, 30 липня 2022 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: ворог провалив наступ на чотирьох напрямках

Битва за Донбас: ворог провалив наступ на чотирьох напрямках
На Донбасі окупанти обстрілюють позиції наших військ по всій лінії зіткнення. Фото: Генштаб

На Слов'янському напрямку противник штурмував райони Бражівки та Дмитрівки. Успіху не мав. Відійшов.

Обстрілював із ствольної, реактивної артилерії та танків неподалік Асіївки, Протопопівки, Гусарівки, Грушувахи, Карнаухівки, Долини та Адамівки. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

На Бахмутському напрямку ворог провалив наступ в районах Вершини і Травневого.

Обстрілював військову та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмут, Весела Долина, Кодема, Семигір'я, Травневе, Зайцеве, Костянтинівка та Нью-Йорк. Завдав авіаудару біля Соледару. Біля Семигір'я, Зайцевого та Вершини тривають бойові дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройні сили України звільнили село на Донеччині

На Авдіївському напрямку окупанти штурмували Піски та Авдіївку. Безуспішно. Біля Красногорівки бойові дії тривають.

Загарбники обстрілювали із танків, ствольної та реактивної артилерії райони Новобахмутівки, Авдіївки, Опитного, Водяного, Пісків та Красногорівки. З авіації вдарили неподалік Селидового, Авдіївки та Первомайського.

На Новопавлівському напрямку намагався захопити Мар'їнку. Наступ провалився. Поблизу Павлівки бойові дії тривають.

Противник з артилерії бив в районах населених пунктів Мар'їнка, Вугледар, Микільське, Павлівка, Времівка, Новосілка та Новопіль.

На Краматорському напрямку стріляв неподалік Краматорська, Сіверська, Спірного та інших населених пунктів. Бив з авіації біля Серебрянки та Спірного. Продовжив вести повітряну розвідку безпілотниками.

На Запорізькому напрямку ворог обстрілює цивільнута військову інфраструктуру в районах населених пунктів Залізничне, Чарівне, Білогір'я, Оріхів, Новоандріївка та Кам'янське. Завдав авіаудару біля Новомихайлівки та Малих Щербаків.

На Слов'янському напрямку в районі Щурівки Збройні сили України виявили й знешкодили розвідувальну групу окупантів. Росіяни використали ствольну, реактивну артилерію і танки біля населених пунктів: Долина, Богородичне, Курульки, Грушуваха, Вірнопілля, Сулигівка та інших сіл.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: ворог провалив наступ на чотирьох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути