пʼятниця, 29 квітня 2022 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: Пентагон назвав зброю, що стане вирішальною для України

Битва за Донбас: Пентагон назвав зброю, що стане вирішальною для України
США Джо Байден уже запросив у Міноборони $16 млрд для військової допомоги Україні. Фото: eastnews.ua

Україні у протистоянні російському вторгненню в боях на Донбасі важливо мати зброю, здатну бити на далекі відстані.

Такі засоби враження стануть вирішальними в наступній битві, заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін на спільному брифінгу з канадською колегою Анітою Ананд.

"Вирішальним у цій наступній битві стане вогонь на далекі відстані", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США остаточно проголосували за ленд-ліз для України

Враховуючи щільну забудову на Донбасі, протистояти просуванню противника й не допускати його заходу в населені пункти ефективніше, завдаючи ударів заздалегідь, щоб не доходило до вуличних боїв. Для цього Збройним силам України потрібна відповідна зброя, наголосив глава Пентагону. Президент США Джо Байден уже запросив у міноборони $16 млрд для військової допомоги Україні "у майбутні вирішальні тижні".

"Цей додатковий запит включає в себе ще 6 мільярдів доларів для ініціативи з надання допомоги у сфері безпеки України, що допомагає нам закуповувати зброю і системи для України", - сказав глава Пентагону.

28 квітня президент США оголосив про нову військову допомогу Україні. Йдеться про $33 млрд. Також Байден запропонував використати вилучені в російських олігархів активи на компенсації Україні.

Цього тижня США відправили в Україну зенітні комплекси Stinger, протитанкові ракетні комплекси Javelin та інше обладнання. Українська армія переходить на західні калібри й техніку.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: Пентагон назвав зброю, що стане вирішальною для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути