Ексклюзиви
субота, 08 квітня 2023 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Біля Мар'їнки почалося жорстке протистояння: свіжі карти боїв
4

Російська армія зосереджує наступальні дії на фронті у районі Мар'їнки Донецької області. Збройні сили України відбили там понад 40 наземних атак за останні дві доби.

Ситуація в Луганській та Харківській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). 7 квітня росіяни здійснили обмежені наземні атаки на лінії Сватове – Кремінна.

Окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу Кремінної, Серебрянського лісництва в 10 км на південь від Кремінної, а також Верхньокам'янського та Спірного в 25 км на південь від міста.

Російські війська здійснили наземні атаки поблизу Торського, Тернового, Невського та Макіївки. 6 квітня окупанти почали використовувати термобаричну артилерію ТОС-1А поблизу Кремінної. Бойовики групи "Вагнер" є основними російськими силами, які діють поблизу Сіверська, що в 18 км на південний захід від Кремінної.

Бої у Донецькій області стають усе запеклішими. 7 квітня російські війська продовжили просування до Бахмута та його околиць. Геолокаційні кадри, опубліковані так званим російським військовим кореспондентом біля залізничного вокзалу в центрі Бахмута, свідчать про те, що ворог ще більше просунувся до центру міста. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 7 квітня, показують, що сили ПВК "Вагнер" стоять біля бахмутської військової прокуратури в центрі міста. Це вказує на те, що, ймовірно, будівлю захоплено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація в Бахмуті ускладнюється: показали свіжі карти бойових дій

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Росія стверджує, що "вагнерівці" захопили кілька споруд у центрі Бахмута, зокрема стадіон "Металург", готель "Бахмут" і церкву. Повідомляли, що українські війська продовжують відступати на західну околицю міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут стають запеклішими: останні новини з фронту від Генштабу

Регулярні російські сили, включно з повітряно-десантними елементами (ВДВ), підсилюють район Бахмута та ефективніше використовують артилерію. Це може свідчити про те, що ПВК "Вагнер" і керівництво міноборони Росії злагодженіше почали працювати разом.

Російські війська продовжували безуспішний наступ на північний захід від Бахмута в районі Богданівки в 6 км на північний захід, Оріхово-Василівки, Іванівського в 5 км на південний захід і Білої Гори.

7 квітня окупанти продовжили наземні атаки вздовж лінії фронту Авдіївка – Донецьк. Росіяни зосереджують наступальні дії в районі Мар'їнки. Російська армія вела безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки та в районах Новокалинового, що в 12 км на північний захід від Авдіївки. Найзапекліші бої тривають біля Мар'їнки, де українські сили відбили 29 наземних атак РФ із 80 загальних протягом 7 квітня.

На півдні російська армія продовжує зміцнювати оборону в окупованих Запорізькій та Херсонській областях. Ворог продовжує будівництво оборонних рубежів і укріплень в окупованих Херсонській і Запорізькій областях. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 квітня, нібито показують, як російські сили мінують невизначене місце на східному (лівому) березі річки Дніпро.

Російські війська здійснили обмежений наступ на південь від міста Запоріжжя. На геолокаційному кадрі від 4 квітня показано, як український безпілотник завдає удару по російському транспортному засобу, що вказує на обмежене просування росіян на південь від Кам'янського в 30 км на південь від Запоріжжя.

У Росії із тривогою відреагували на витік секретних документів про війну в Україні у Сполучених Штатах Америки. Це свідчить про страх росіян перед перспективою майбутніх контрнаступів Збройних сил України, йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Біля Мар'їнки почалося жорстке протистояння: свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути