четвер, 05 травня 2022 09:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Більше ніхто не ховається": до Маріуполя прибули посланці Путіна
4

4 травня у знищений та заблокований Росією Маріуполь на Донеччині прибули перший заступник адміністрації президента РФ Сергій Кириєнко та секретар генради "Единой России" Андрій Турчак.

Обидва є кураторами інтеграції Маріуполя до Росії, повідомив заступник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Тelegram.

За його інформацією, "делегацію" супроводжував псевдомер Маріуполя Костянтин Іващенко і псевдосекретар громади Євген Хармишев.

Фото: t.me/andriyshTime

"Вони відкрили пам'ятник із гівна та палок бабці з прапором на площі Воїнів-Визволителів, яку вперто називають Ленінського комсомолу - назва до декомунізації. Що цікаво: під час промови Турчак визнав, що війна Росії з Україною триває вісім років та ще раз анонсує проведення параду в Маріуполі на 9 травня. Більше ніхто не ховається", - написав Андрющенко.

На честь візиту високопоставлених окупантів в Маріуполі запустили перший автобусний маршрут. На ньому курсує лише один автобус. Терористи анонсували другий маршрут – теж з одним автобусом, додав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Окупанти прорвалися на Азовсталь. Зв'язок із захисниками є" - Арахамія

"Обидва автобуси ті, що дивом вцілили під час знищення міста. Логіка проста: скільки автобусів – стільки й маршрутів.

Окупанти мають велику кадрову проблему і не можуть знайти водіїв та ремонтників для громадського транспорту. Зараз це окреме завдання для фільтраційних заходів. Таке собі покращення від окупантів – знищити 148 автобусів і подати два вцілілих за досягнення", - підсумував він.

У Маріуполі частково відновити комунікації вдасться лише за декілька місяців. Тож розповіді окупантів мешканцям міста про "відновлення мирного життя" - брехня.

Відновлення електропостачання в місті відбудеться щонайменше в середині літа цього року. Водопостачання може з'явитися не раніше, ніж восени, заявив Петро Андрющенко.

Зараз ви читаєте новину «"Більше ніхто не ховається": до Маріуполя прибули посланці Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути