вівторок, 31 липня 2018 07:33

Білорус розповів, як переганяв танки з Росії на Донбас

Білорус розповів, як переганяв танки з Росії на  Донбас
Бойовик із Білорусі засвідчив про перекидання танків із Росії на Донбас. Фото depo.ua

Громадянин Білорусі Костянтин Фофанов зізнався, що воював в рядах терористів ЛНР і особисто переганяв з Росії на окуповану територію України військову техніку.

"Приїхав на Донбас і потрапив в батальйон бойовиків "Зоря", яким на той час керував майбутній ватажок угруповання ЛНР Ігор Плотницкий. Першим завданням стала переправлення бронетранспортера з селища Світанок Ростовської області", - розповів 60-річний білорус, повідомляє "Донбас.Реалії".

Саме ця бойова машина відображена на знімках найманця в його телефоні і в базі "Миротворець".

При цьому сам Фофанов запевняє, що на Донбасі займався радіоелектронної боротьбою і людей не вбивав.

Також він говорить, що в рядах бандформувань більшість складають росіяни та місцеві, але також є білоруси і представники інших національностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міняв гранати за пляшку" - білорус розповів, як воював за бойовиків на Донбасі

У Кремлі заявили, що не бачить сенсу проводити зустріч учасників "нормандської четвірки" поки не виконані домовленості про розведення сил на Донбасі. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на форумі "Територія сенсу" у Володимирській області повідомив, що разом з начальником російського Генштабу Валерієм Герасимовим недавно відвідав Берлін і Париж, де запропонували провести чергову зустріч в "нормандському форматі" на вищому рівні.

Зараз ви читаєте новину «Білорус розповів, як переганяв танки з Росії на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути