середа, 29 листопада 2017 08:15

Бійці ЗСУ розповіли, як звільняли два села на Луганщині

Бійці ЗСУ розповіли, як звільняли два села на Луганщині
Військові Збройних сил України розповіли подробиці успішної операції на Луганщині, в результаті якої вони звільнили два села - Травневе і Гладосове Фото: radiosvoboda

Минулого тижня знову після кількох місяців відносного спокою загострилася ситуація в Донбасі.

Військові Збройних сил України розповіли подробиці успішної операції на Луганщині, в результаті якої вони звільнили два села - Травневе і Гладосове, передає "Радіо "Свобода".

"Кожен будинок вони могли використовувати як укріплення. Але нам заборонялося вести вогонь, звісно, і не хотіли по мирних жителях. Тому постійно відчували певний дискомфорт через це", – говорить командир взводу технічної розвідки 24-го штурмового батальйону з позивним "Гном".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Забудьте про місію. Все вирішує Путін" - експерт

Як вирішити цю проблему, командування думало давно, говорить боєць. Чекали слушного моменту. І він настав. До села близько підійшла група розвідки з боку ЛНР. Українське командування вирішило прийняти бій.

"Зав'язався стрілецький бій. Ми їх почали переслідувати до околиць селища. Потім протиснули через село. І старший командир вирішив залишатися в населеному пункті", — повідомив "Гном".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не підтримую стосунки" - дочка Корнета зреклася батька-терориста

"Ми пройшлися по всіх будинках. Я особисто заходив, спілкувався з кожним місцевим жителем. Ми переписували, хто тут живе. Звіряли з тими списками, які нам дала Новолуганська сільська рада. Переписували все: вік, стан здоров'я, які гуманітарні проблеми", – розповідає командир резервгрупи 24-го штурмового батальйону з позивним "Добрий".

У будинках, за словами військовослужбовців, вони знайшли покинуте спорядження: берці, знеболююче та патрони.

"Виявили запаси патронів. Калібром 5,45 на 39. Ми всі озброєні зброєю 7,62 стрілецькою. Цей будинок служив як основа для спостерігачів. Швидше за все, звідси вівся провокаційний вогонь в нашу сторону, щоб ми давали відповідь по селу. Але нічого у них не вийшло. У результаті село наше, а їх тут немає", - заявив боєць 24-го штурмового батальйону з позивним "Псих".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заселити Урал українцями: відомі грандіозні плани Росії

Останній раз загострення в Донбасі сталося 23 листопада. Представники української армії оголосили, що в зоні конфлікту на сході України за добу загинули п'ятеро бійців української армії, ще четверо були поранені. Чотири людини загинули під час бою на підступах до села Кримське (Луганська область), він тривав близько восьми годин.

Зараз ви читаєте новину «Бійці ЗСУ розповіли, як звільняли два села на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути